Україна цього року вийде “на максимальне оборонне виробництво” – Зеленський

19.03.2024, 09:31
155957

Увечері, 18 березня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Читайте також: Окупанти просуваються вперед на двох напрямках фронту: DeepState оновив мапу

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача головком ЗСУ Олександр Сирський доповів щодо основних напрямків дій.

“Купʼянський напрямок, наші напрямки на Донеччині, південні напрямки. Аналіз динаміки щодо боєприпасів – логістика в армії стала відчутно ефективнішою”, – каже глава держави.

Крім того, були доповіді Міністерства оборони та Мінстратегпрому щодо контрактів на постачання зброї та снарядів як від країн-партнерів, так і від власного виробництва.

“На цей рік маємо вийти та вийдемо на максимальне українське оборонне виробництво за весь час незалежності. І щороку незмінно будемо додавати цього нашого потенціалу – очевидна стратегічна перспектива України. Була також на Ставці доповідь уряду щодо будівництва фортифікацій – усі ресурси забезпечені“, – запевнив Зеленський.

“Кілька речей за сьогодні щодо нашої комунікації з партнерами. Говорив з обраним президентом Індонезії. Цінуємо відносини, яких уже вдалося досягти між нашими державами. Саме в Індонезії була представлена вперше Українська формула миру. І за цей час, що минув, Формула миру крок за кроком стає глобальною – об’єднує світову більшість. Держави та лідери з усіх континентів уже приєдналися до роботи щодо Формули, зараз ми готуємо перший інавгураційний Глобальний саміт миру”, – каже глава держави.

Президент запросив Індонезію взяти в ньому участь.

Також Зеленський розповів про візит до України сенатора Ліндсі Грема – представника Республіканської партії.

“Ми говорили зокрема про те, як важливо, щоб свобода й демократія виграли зараз, у цій війні, і тут, в Україні, бо інакше російська агресія та хаос будуть розповзатися світом. Я поінформував сенатора про ситуацію на полі бою, про основні потреби наших Сил оборони. Цілком очевидні потреби. “Петріоти”, “атакамси”, F-16. І, звичайно, артилерія. Обговорили подальшу взаємодію та підтримку України”, – сказав він.

Крім того президент подякував керівництву Євросоюзу та всім державам-членам за створення нового Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру. Обсяг – 5 мільярдів євро, які підуть на підтримку оборони України цього року. Зеленський очікує, що цей Фонд стане складовою загальної безпекової угоди між Україною та Євросоюзом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com