Україна уклала договір із Польщею про надання додаткових дозволів на автоперевезення

5.11.2019, 20:11
50670

Україна домовилася з Польщею про надання українським вантажоперевізникам 5 тисяч додаткових дозволів на здійснення автомобільних перевезень через територію Польщі у 2019 році.

Читайте також: У Франції перекинувся автобус: 30 пасажирів постраждали

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, відповідні домовленості були досягнуті в ході переговорів між Україною та Республікою Польща.

“Міністерство інфраструктури доклало всіх зусиль щодо захисту українських перевізників, які отримують додатково 5 тисяч польських дозволів, які будуть передані українській стороні на початку листопада 2019 року, і 10 тисяч дозволів з попереднього обміну дозволами на 2020 рік для використання у 2019 році. Дозволу з попереднього обміну на 2020 рік будуть дійсними до 31 січня 2021 року, польська сторона повинна передати їх до 15 листопада 2019 року. Буде також створена спільна робоча група з обміну досвідом щодо розподілу дозволів”, – йдеться в повідомленні. Крім того, наголошується, що підтверджені домовленості щодо здійснення попереднього обміну дозволів на 2020 рік на рівні 2019 року – 160 тисяч.

“Українська сторона й надалі наполягатиме на встановленні квоти дозволів щонайменше на рівні 200 тисяч. Під час зустрічі міністрів інфраструктури обох країн, яка має відбутися наприкінці листопада, міністр інфраструктури України буде наполягати на дотриманні прав українських перевізників та забезпечення вільного руху товарів”, – йдеться в повідомленні.

Також, за даними пресслужби, 7 листопада відбудеться засідання Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком і аналізом ефективності використання дозволів на поїздки територіями іноземних держав під час якого буде визначена процедура оформлення додаткових дозволів Республіки Польща. Зазначається, що за рішенням комісії з 12 листопада анулюються 160 тисяч дозволів Республіки Польща на в’їзд. “Для повернення у країну реєстрації транспортного засобу у перевізників є час до 31 грудня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com