Україна встановила додаткові пости на кордоні з Білоруссю і відстежує ситуацію з неба

25.11.2021, 18:05
105770

На лінії держкордону з Білоруссю тривають посилені заходи з охорони та захисту, здійснюється повітряний моніторинг територій.

Читайте також: День народження Єрмака святкували у президентській резиденції

Про це інформує Держприкордонслужба України.

У службі нагадали, що, зважаючи на потенційні ризики загострення ситуації, з вечора 23 листопада розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції “Полісся”. Для керування операцією сформовано трирівневу систему управління з Міжвідомчим координаційним штабом, регіональними штабами та координаційними групами.

“На засіданні штабу учора (24 листопада) представники усіх залучених суб’єктів вкотре обговорили порядок реалізації спільних дій. Окрім цього, з врахуванням досвіду країн ЄС, триває опрацювання розпорядчих документів, які дадуть змогу оперативно і ефективно реагувати на сучасні загрози на кордоні”, – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ інформують, що у рамках операції у прикордонних районах та на кордоні на службу виходять спільні з представниками Нацгвардії та Нацполіції наряди, встановлено додаткові контрольні пости та патрулюються під’їзні шляхи до кордону.

“Відзначимо, що на даний час на посиленні перебувають визначені резерви у всіх областях, що межують з Білоруссю та продовжується облаштування місць їх дислокацій. Також проводяться заходи з укріплення кордону на напрямках ймовірних правопорушень, для цього сформовані необхідні інженерні групи”, – повідомляє Держприкордонслужба.

dpsu.gov.ua

Також продовжуються масштабні заходи з посилення спроможностей реагування на нестандартні ситуації. Зокрема, триває підготовка до спільного тактико-спеціального навчання, в рамках якого прикордонники з представниками Національної гвардії, Національної поліції, Збройних Сил України, ДСНС проводять необхідні тренування органів управління, злагодженість всіх сил з локалізації кризових та нестандартних ситуацій на кордоні.

dpsu.gov.ua

У ДПСУ нагадали, що для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави 24 листопада уряд виділив МВС та Міноборони майже 214 млн грн. Це дозволить зміцнити вразливі ділянки кордону та забезпечити додаткові сили захисту.

dpsu.gov.ua
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com