Україна виходить на новий формат потреб в озброєнні – військовий експерт

16.04.2022, 20:05
117583

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України ми виходимо на новий формат потреб в озброєнні.

Читайте також: Росіяни обстріляли село під Полтавою: загинула одна людина Росіяни обстріляли село під Полтавою

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

“Озброєння, яке передавалося, охоплює дальності тактичного зіткнення: до 2-5 кілометрів. Фактично це зброя переднього краю, а ми виходимо на інший формат потреб”, – зазначив експерт.

Він також зазначив, що у ЗСУ є розуміння того, що потрібно йти від ближнього бою.

“Сьогодні є розуміння, що ми маємо рухатися від “станції” ближнього бою до великих відстаней. Коли ми говоримо по артилерії, ми маємо гарантовано знищувати цілі на відстані від 50 км. Було б добре, щоб наші ракетні комплекси могли стріляти не на 75 км, а на 100-150 км”, – заявив експерт.

Згурець також нагадав, що Україна гостро потребує систем ППО.

“Нам потрібні сучасні системи ППО, щоб відбити бажання росіян залітати в наш повітряний простір. Тоді ми могли б збивати літаки, які тільки-но наближаються до наших кордонів”, – зазначив військовий експерт.

Згурець підкреслив, що перехід на сучасне натовське озброєння, яке має набагато більшу ефективність, – стратегічний курс України. Радянські зразки техніки – це проміжне рішення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com