Україна вже готується до саміту НАТО у Вашингтоні: Зеленський розповів подробиці

14.07.2023, 13:30
143701

У четвер, 13 липня, президент України Володимир Зеленський провів нараду з “міжнародниками” з уряду та Офісу президента, щоб розпочати підготовку до наступного саміту НАТО у Вашингтоні.

Читайте також: Україну запросять до НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні, але є умова – нардеп

Про це він говорив під час традиційного вечірнього звернення.

Український лідер заявив, що на саміті у Вільнюсі було отримано “хороші домовленості для України практично з усіма партнерами”.

“Дуже хороша зустріч була у нас із Президентом Байденом, із його командою: міністр оборони Остін, радник із питань нацбезпеки Салліван. З усіма у “Великій сімці”, встигли зустрітись і з багатьма партнерами в НАТО. Тепер час кожну таку домовленість зробити конкретним результатом”, – наголосив Зеленський.

За його словами, Рада Україна – НАТО “має працювати змістовно” і для цього готуються  пропозиції партнерам. “Є нові домовленості щодо зброї, щодо техніки, щодо авіації, і зараз їх конкретизуємо”, – зазначив президент.

Зеленський повідомив, що домовленість щодо гарантій безпеки для України на шляху в НАТО продовжується підготовкою двосторонніх договорів з країнами-партнерами. До “Великої сімки”, з якими їх було погоджено напередодні, приєдналися ще шість країн – Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція.

“Протягом часу, який є до Вашингтонського саміту, ми маємо разом із партнерами опрацювати все, про що говорили у Вільнюсі, а також сформувати нові спільні позиції, на які Україна та наші воїни однозначно заслуговують”, – заявив український лідер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com