Україна заборонила в’їзд посадовцям Угорщини через агітацію на Закарпатті

26.10.2020, 20:45
87542

Україна заборонила в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих у країні місцевих виборах.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців взяло участь в опитуванні Зеленського

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Інтерфакс-Україна.

“Уже заборонено в’їзд в Україну двом угорським високопоставленим особам, які під час цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області. Один із них – це державний секретар канцелярії прем’єр-міністра Угорщини”, – сказав Кулеба в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Міністр додав, що також ініційовано впровадження заборони на в’їзд в Україну ще декільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

“Наші партнери будуть найближчим часом детально поінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже поінформували про це наглядову місію ОБСЄ”, – наголосив Кулеба.

За словами глави МЗС, у цій ситуації не може бути різних прочитань, це було конкретне втручання у внутрішні справи України.

“Не треба все зводити виключно до одного повідомлення у Facebook мого колеги (глави МЗС Угорщини – ІФ) Петера Сіярто. Йдеться про угорську політику загалом. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України”, – зазначив міністр.

Читайте також: В жалюгідних умовах та без дистанції: як у столиці члени комісії здають протоколи (фото)

Кулеба заявив, що Україна налаштована на конструктив у відносинах з Угорщиною, однак робитиме жорсткі й чіткі кроки, якщо Будапешт нехтуватиме інтересами та законодавством України.

“З минулого року ми дуже багато зробили, щоб відновлювати довіру у відносинах і йти на вирішення проблем. Але якщо хтось думає, що оскільки всі “в позитиві”, можна робити, що завгодно, він глибоко помиляється. Ми готові до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки. Тому що мій принцип дуже простий: якщо тебе вдарили, треба вдарити у відповідь”, – резюмував глава МЗС України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com