Україна буде запускати туристів у космос

6.08.2021, 22:00
98168

У найближчі 10 років Україна планує працювати над проєктом у космічній галузі, зокрема планується робота над впровадженням космічного туризму.

Про це розповів глава Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, повідомляє УНН.

“Я думаю, що це реальна перспектива. Але ця перспектива не 2-3-х років. Але в найближчій перспективі до 10 років, я впевнений, що в Україні відповідні проекти з’являться, і тут дуже важливим є той факт, що ці технології кожен день удосконалюються. Думаю, що вартість такого туризму буде істотно знижуватися. До 2030 року у нас обов’язково буде власний український проект, який буде запускати туристів в космос”, – сказав Тафтай.

За його словами, ціноутворення на “путівки” в космос буде залежати від інвесторів.

“Чим важливий приватний бізнес і приватні інвестиції? Тим, що вони є набагато більш гнучкими, динамічними, водночас вони дуже чітко оцінюють свій економічний ефект. Тому я впевнений, що якщо це буде приватна ініціатива, то їй буде невигідно намагатися відправити когось за пів мільйона доларів, якщо в США це можна буде зробити дешевше. І плюс, одним з таких конкурентних наших переваг завжди була дуже низька вартість у частині космічних технологій, ніж, скажімо, у США. Тому, я впевнений, що ми знайдемо правильні технології, правильні методології, щоб для охочих туристів були конкурентоспроможні ціни”, – пояснив голова космічного агентства.

Цікаво, шо сам Маск, до речі, вже оголосив, що збирається вирушити в космос на кораблі VSS Unity Бренсона. А Virgin Galactic розігруватиме два квитки на один зі своїх наступних польотів – ці щасливці зможуть зекономити 250 тисяч гривень, які вже заплатили близько 600 людей, зокрема Джастін Бібер і Леонардо ДіКапріо.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com