Українець хотів вивезти до Китаю майже 300 радянських орденів

30.01.2019, 12:52
9696

В аеропорту “Бориспіль” під час проведення митного огляду міжнародних поштових відправлень виявили майже 300 радянських нагород, значків і листівок, прихованих від митників.

Читайте також: На Харківщині прикордонники погоріли на хабарі

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Відзначається, що наш співвітчизник вивозив з України в Китай ордена, медалі, різні значки, листівки, орденські книжки, грамоти Президії Верховної Ради УРСР, посвідчення до нагород і т.ін. У декларації українець написав, що перевозить “значки”.

Серед виявленого, зокрема: орден I ступеня “Вітчизняна війна”, ордена “Знак Пошани”, “Материнська слава”; медалі “За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”, “За перемогу над Японією”, “70 років визволення України від фашистських загарбників”; “В пам’ять 1500-річчя Києва” тощо; значки “Переможець соцзмагання”, “25 років перемоги у війні 1941-1945 рр.”, “Учасник ліквідації наслідків аварії ЧАЕС”; колекція листівок “СРСР: герби, прапори”.

Всі предмети, які незаконно вивозилися, вилучені до ухвали суду. Згідно ст. 19 закону України “Про державні нагороди України” №1549-III, заборонений вивіз державних нагород, право на які не підтверджено документами.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com