Україні доведеться тримати армію в режимі воєнного стану ще 10 років, – Світан

12.12.2023, 14:02
151165

Поки Російська Федерація не розвалиться на складові, Україні доведеться тримати армію в режимі воєнного стану.

Читайте також: ЗСУ скаржаться на малу кількість снарядів і неможливість “працювати” по окупантах

Про це сказав український військовий експерт, полковник запасу Роман Світан в інтерв’ю Дмитру Гордону.

“Армія знаходиться в двох положеннях, вона в третьому не буває. Вона або вимкнена, або увімкнена – або в режимі мирного часу, або військового. Коли воєнний час, то армія воює, навіть якщо вона не стріляє в даний момент, вона все одно воює. Так ось, в режимі воєнного стану армія буде у нас перебувати ще років десять. Поки не розвалиться Російська Федерація на складові республіки, у нас армію доведеться тримати в режимі воєнного стану”.

Він пояснив цю точку зору, нагадавши, що 5 українських областей Путін ввів до Конституції РФ і тепер “рух у зворотний бік” – передбачає кримінальну покару для росіян. І якщо рішення про виведення областей і буде, то його зможе оскаржити будь-який інший “Путін”, який прийде наприклад через 5 або 10 років.

“Він скаже, що це не конституційне рішення і поверне їх назад. І знову все почнеться по колу. Тому, поки не розпадеться Російська імперія, а зараз є передумови до цього. Бойові буряти не просто ж так в Бурятії відправляють потяги під укіс і підривають тунелі. Тобто процес цей вже почався. Північний Кавказ і схід… він, врешті-решт, призведе до розпаду Російської імперії. Але 10 років у нас армія буде знаходиться на військовому стані, це вважається війна”, – розповів експерт.

При цьому він підкреслив, що громадянське суспільство не повинно мати до цього ніякого відношення, оскільки “це робота професійної армії”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com