Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригентом на престижному оперному фестивалі в Німеччині

23.09.2020, 08:50
84845

Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригентом в історії найпрестижнішого оперного фестивалю, що пройде в місті Байройті (Німеччина). Про це повідомила директор фестивалю Катаріна Вагнер, повідомляє Deutche Welle з посиланням на газету Welt.

Читайте також: Українка отримала “Оскар” в престижній номінації (фото)

Керівник фестивалю, правнучка композитора Катаріна Вагнер до останнього тримала в таємниці ім’я диригента, як головну оперну інтригу року.

Повідомляється, що Оксана Линів відкриє фестиваль 2021 оперою “Летючий голландець”, режисером якої буде росіянин Дмитро Черняков. Українка заявила, що є щось особливе в тому, що вона стане першою жінкою, яка диригуватиме в цьому чарівному місці.

“Немає слів, щоб пояснити, що я зараз відчуваю. Це дуже хвилююче і відповідально одночасно! Таке запрошення – велика честь для мене”, – написала Линів на своїй сторінці.

Оксана Линів народилася в Бродах Львівської області. Навчалася у Львівському музичному училищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка. Працювала на сценах найбільших оперних театрів світу: Баварської державної опери, Берлінської державної опери, Gran Teatre del Liceu Barcelona, ​​Theater an der Wien. З 2008 по 2013 роки очолювала Одеський оперний театр.

Байройтський фестиваль заснований у 1876 році Ріхардом Вагнером. Фестиваль проводиться щорічно влітку, на ньому виконуються музичні драми композитора в спеціально побудованому театрі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com