Українка постачала терористам “ДНР” ліки та засоби захисту

5.06.2020, 14:50
74630

Жителька Харківської області організувала постачання медичних засобів для прокремлівської терористичної організації “ДНР”. Жінка закуповувала медичні засоби в українських аптеках.

Читайте також: У “ДНР” вирішили перейменувати Донецьк (документ)

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого “МОЗ ДНР” на необхідні їм медичні засоби. Вона закуповувала їх в офіційних аптечних мережах та у контрафактних виробників на Харківщині, після чого переправляла до лінії розмежування під виглядом гуманітарної допомоги. Потім лікарські засоби дрібними партіями кур’єри перевозили на тимчасово окуповані території”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисницю у Харкові під час спроби відправлення чергової партії медичної продукції. У неї вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

“Тривають слідчо-оперативні дії для перевірки можливої причетності виробників та постачальників медичної продукції, зокрема контрафактної, до фактів фінансування сепаратизму”, – зазначили у СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com