Українські безпілотники вже в російських Курську й Воронежі: літають як поодинці, так і роями (відео)

13.05.2023, 13:02
140481

На кожен удар на кордоні Сумщини наші нищать ворожу техніку та особовий склад. Наші пілоти загону ударних безпілотних комплексів “Вій” літають і на Курськ, і на Бєлгород, і навіть на Воронеж. Завдяки точковим ударам знижується щільність обстрілів росіянами нашої території, йдеться в ТСН.

Читайте також: «Українська команда» передала двом бригадам на передову гуму для машин: «Щоб завжди були на колесах»

Пілоти дронів шукають і нищать ворожу техніку та особовий склад окупантів. “Технічні засоби противника на високому рівні, нові технології. Починають працювати, не завжди ми можемо залетіти, і нас не пускають до себе. Намагаємося знаходити шляхи і виконувати завдання”, – розповідає “Лісовик”, колишній професійний спортсмен, а тепер пілот дронів на кордоні Сумщини.

До кожного польоту оператори БпЛА із загону “Вій” готуються ретельно. Залежно від завдання, у небо піднімають або ударні, або розвідувальні дрони. Боєприпаси виготовляють самі. “Наші безпілотники працюють комплексно – розвідувальні, ударні системи і літаючі гранати ми використовуємо по-різному, можемо літати близько на середній відстані і можемо залітати в той же Воронеж і далі”, – розповідають пілоти.

Літають до Росії як поодинці, так і роями, наводячи жах на окупантів, які з того боку обстрілюють цивільну інфраструктуру Сумщини. Ворог ховається і маневрує. Не минає доби, аби окупанти не влучили в якесь українське село на кордоні.

Поки наші пілоти дронів придушують на тому боці агресорів і не дають їм прицільно стріляти – на нашому боці уздовж усієї межі зводяться нові укріплення, копають удень і вночі.

Поки одні хлопці зводять укріплення, інші зі зброєю чатують на спостережних постах або запускають дрони у стан ворога. Окупанти теж зводять ешелоновану оборону на тому боці, і наші розвідники її бачать усю. “Якщо що, то відкрив карту на Бєлгород”, – кажуть пілоти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com