Українські чиновники задекларували нерухомість у 43 країнах, найбільше – у РФ

21.06.2018, 15:15
3124

У 2017 році українські чиновники задекларували 915 об’єктів нерухомості в 43 країнах світу, але найбільше майна вони мають у Росії.

Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info за результатами дослідження декларацій.

Загальна площа нерухомості за кордоном перевищує 2 млн м², або 212 гектарів.

“Це приблизно в 1,5 раза більше площі всієї землі під резиденцією “Межигір’я” екс-президента України Віктора Януковича”, – зазначають журналісти.

Найчастіше декларанти вкладали кошти в купівлю квартир і апартаментів – їх нарахували 550 штук, тобто 60% від усієї нерухомості.

Журналісти зауважують, що рекордсменом у цій категорії став нардеп від Опозиційного блоку, лідер Партії миру Вадим Новинський, який задекларував п’ять квартир у Росії загальною площею 996,3 м².

Другим за популярністю видом нерухомості виявилися житлові та садові будинки – 154 штуки.

“Безперечним лідером серед “іноземних дачників” є депутат Юлія Льовочкіна, на офшорні компанії якої записано два будинки на Лазурному узбережжі Франції площею 1056 і 337 м²”, – ідеться в матеріалі.

Повідомляють, що з незначним відставанням від будинків лідирують земельні ділянки – їх 141 одиниця.

“Найбільшою латифундисткою виявилася дружина голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза Ольга, яка до 2017 року була громадянкою Росії та володіє на території нашої східної сусідки майже 62,5 га землі”, – зазначають журналісти.

Вони додали, що найрідше чиновники вкладаються в закордонну нежитлову нерухомість (49 об’єктів) та гаражі з паркомісцями (21 штука).

“Лідирують у цих категоріях знову народні депутати – Вадим Новинський із 79-метровим гаражем у Росії та народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич із 459-метровою торгово-офісною будівлею у Латвії”, – зазначили журналісти.

Загалом у топі держав за кількістю нерухомості – Росія (411 об’єктів), Білорусь (71 об’єкт), Польща (63 об’єкти) і Молдова (58 об’єктів). Замикають топ-5 Сполучені Штати Америки, де держслужбовці задекларували 54 об’єкти нерухомого майна. Далі йдуть Болгарія, Грузія, Німеччина, Іспанія та Чехія.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com