Українські легкоатлети залишилися без державного фінансування (відео)

19.12.2019, 20:30
57189

Українські легкоатлети не проведуть збори перед Олімпіадою через відсутність фінансування з боку Міністерства культури, молоді і спорту. Про це заявив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул у відеозверненні на YouTube у четвер, 19 грудня.

Читайте також: Гончарук звернувся до українців через ситуацію з урізанням держвитрат (відео)

″Цілеспрямована та планомірна підготовка до олімпійського сезону і олімпійських ігор, яка до 18 грудня тривала, переривається. Міністерство молоді та спорту повідомило, що заплановане фінансування, яке вже було виділено і доведено до легкої атлетики України з великою ймовірністю не буде виплачена. Відповідно, це ставить нас у дуже складну ситуацію. Уже зараз сума зобов’язань, які проведені і зараз не гарантуються до компенсації міністерства молоді та спорту, складають близько 4,5 млн гривень. Навіть для такої нагальної організації, як Легка атлетика України, це велика і болюча сума, і ми не можемо дозволити її збільшувати. Тому з завтрашнього дня ми скасовуємо всі навчально-тренувальні збори, які заплановані в Україні″, – сказав Гоцул.

Він також розповів, що скорочується фінансування зборів за кордоном в Киргизії, в Іспанії, в Португалії, в Туреччині, в Польщі, в Кенії. Також, за словами Гоцула, ця ситуація може істотно вплинути на підготовку спортсменів наступного року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com