Українські вчені розповіли, у кого вища смертність від коронавірусу

24.03.2021, 19:37
95776

Від наслідків коронавірусу в Україні частіше помирають чоловіки, аніж жінки.

Читайте також: На Волині – 275 нових хворих на COVID-19

Про це йдеться в прогнозі вчених Національної академії наук України (НАНУ).

За результатами дослідження вчених, падіння очікуваної тривалості життя (ОТЖ) під час досягнення віку 65 років було глибшим для чоловіків, аніж для жінок, у порівнянні з максимумом минулого року.

У доповіді сказано, що станом на грудень 2020 року падіння ОТЖ після досягнення 65-річного віку у чоловіків було на три місяці більшим, аніж у жінок, з тенденцією до швидкого зростання цього розриву. Вчені зазначають, що саме це і свідчить про вищу смертність від COVID-19 серед чоловіків.

Також вчені заявляють, що у січні 2021 року надлишкова смертність на тлі рівня 2015–2019 років залишалася на рівні випадкових відхилень у всіх регіонах, крім Києва.

“Дані виглядають несподівано після надлишкової смертності у грудні на рівні, близькому до 500 випадків на день, проте зазвичай у січні помирають істотно більше, ніж у грудні, що може бути пов’язане з сезонними інфекційними хворобами та несприятливими температурними режимами. Водночас, за численними науковими спостереженнями, на тлі пандемії та заходів боротьби проти неї поширеність інших респіраторних хвороб різко впала”, – сказано в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com