Українські вчені створили біопластик на основі крохмалю

31.01.2020, 12:10
61502

Стартап BIOC розробив технологію нанополімеризації, що дозволяє на молекулярному рівні зв’язати крохмаль та отримати біопластик, який менше шкодить навколишньому середовищу. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на  заяву консультантки стартапу BIOC Катерини Конащук на конкурсі Pitch Day №1 Українського фонду стартапів 25 січня в Києві.

Читайте також: Науковці знайшли спосіб переробки будь-якого виду пластику

“Технологія нанополімерізації на молекулярному рівні дозволяє зв’язати крохмаль і отримати біокомпоненти. Наша технологія не змушує міняти обладнання підприємців, які виробляють пластикові матеріали, а просто змінити одну складову”, − сказала вона.

Стартап BIOC увійшов до трійки лідерів у рейтингу за результатами конкурсу Pitch Day №1 Українського фонду стартапів. Усього до фіналу конкурсу дійшло 12 стартапів, які змагаються за ґрант у розмірі $75 000.

Ще у липні 2019 року уряд презентував Український фонд стартапів. 2 грудня фонд почав приймати заявки на отримання грантів. Загалом до Українського фонду стартапів надійшло понад 300 заявок на отримання грантів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com