Український лікар назвав головний показник наближення нової хвилі COVID-19

8.07.2021, 13:06
98007

В Україні останнім часом до лікарень щодня потрапляють кілька сотень пацієнтів із коронавірусом, і така кількість є стабільною. У разі ж, якщо вона збільшиться у 5-10 разів, це свідчитиме про нову хвилю COVID-19.

Читайте також: Нас чекають нові локдауни: експерти прогнозують введення нового карантину в Україні вже восени

Все це одразу буде видно в офіційній статистиці щодо захворюваності. Таким поясненням поділився головлікар діагностичного медцентру Львова Тарас Жиравецький у Facebook.

За його словами, щоденний показник госпіталізацій внаслідок цього вірусу в країні тримається на рівні 400+ важких пацієнтів. Орієнтовно, це 5% від усіх, хто заразився.

“Тому, ймовірно, у нас 8000-10 000 нових випадків щодня в Україні (за офіційними даними, в межах 250-700, за останню добу виявлено 617 інфікованих, 404 госпіталізовано. – Ред.). Летальність знизилась і це приємно”, – зазначив лікар.

Він пояснив, що алгоритми діагностики COVID-19 в Україні та лікування поки не змінювався, попри наявність нових штамів вірусу.

“Коли можна буде говорити про нову хвилю? Коли кількість госпіталізацій збільшиться в 5-10 раз. Це буде видно в статистиці”, – відповів Жиравецький.

Медик підкреслив, мовляв, парадокс у тому, що навіть проведення масових заходів у країні не вплинуло критично на розповсюдження вірусу. Чому так відбувається, зізнався він, поки ніхто не знає і, можливо, не буде знати.

Лікар наголосив: якщо людина не хворіла на коронавірус й у неї раптом піднялася температура до вище 37,5 – варто зробити швидкий тест. Зокрема, щоб уникнути поширення COVID-19 і правильно підійти до лікування, якщо хвороба таки підтвердиться.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com