Український лікар розповів, чому COVID-19 буває без температури

17.09.2020, 13:52
84358

Київський інфекціоніст Євген Дубровський розповів, чому при коронавірусі у деяких людей не буває високої температури. За словами медика, це пов’язано з нехарактерною відповіддю імунної системи. Зазвичай при інфекції температура тіла повинна підвищуватися і це є нормальним. Якщо це триває кілька днів ніяких антибіотиків приймати не потрібно. Про це медик написав на своїй Facebook-сторінці.

Читайте також: Вірусолог сказав, як довго ті, хто перехворів на COVID-19, небезпечні для оточуючих

“Лихоманка при COVID-19 – нормальна реакція організму на зараження. Це правильно, добре. І говорить про те, що імунітет робить свою роботу”, – написав доктор.

Дубровський повідомив, що якщо у пацієнта при COVID-19 відсутній жар, це пов’язано з особливостями організму.

“Деяким потрібно більше часу й інші додаткові механізми захисту, щоб повністю нейтралізувати вірус. Такий погляд на проблему частково пояснює, чому багато хворіють так легко і практично непомітно. Імунітет у кожного різний. І хтось справиться з вірусом швидше, хтось повільніше. Але питання імунної відповіді на SARS-COV-2 залишаються ще дискутабельним”, – зазначив лікар.

В кінці інфекціоніст додав, що коронавірус – не вирок, а чергове респіраторне захворювання, з яким люди обов’язково впораються.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com