Український полонений моряк одружиться у російському СІЗО

25.06.2019, 13:10
30606

Сьогодні, 25 червня, спливає термін, коли Росія має відзвітувати перед трибуналом ООН про звільнення 24 українських моряків і повернення двох катерів і буксира додому, йдеться у ТСН.12:00.

Читайте також: В Росії залишили під вартою 4 українських моряків

Місяць тому в Гамбурзі ухвалили рішення, яке зобов’язує Кремль відпустити бранців. Сьогодні Москва, згідно з рішенням трибуналу, має відзвітувати, як виконано наказ суду. Але, здається, Кремль продовжує робити вигляд, що будь-які рішення міжнародних установ не стосуються Путіна.

В українському МЗС переконані, що світова спільнота й надалі тиснутиме на Росію.

“Вона (Росія) поставила під загрозу існування всього порядку в міжнародній морській площині. Тому всі можуть застосовувати проти неї певні заходи – обмеження кількості кораблів, ненадання дозволів на стоянку кораблів”, – каже заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Наші військові заарештовані до кінця липня і, якщо рішення трибуналу так і не буде виконано, за місяць ми їх знову побачимо у залі суду.

Наразі московські волонтери готують чергову передачу з продуктовими наборами для наших моряків. А ще завтра, 26 червня, один з полонених Віктор Беспальченко одружується зі своєю нареченою Тетяною безпосередньо у російській в’язниці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com