Український завод придбав алюміній з Росії на 42,90 мільйонів гривень

26.01.2020, 13:47
60999

ДП “Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова” уклало угоду з російським ТОВ “Промислове забезпечення “Альфа-Металл” про постачання алюмінію на 110 мільйонів рублів або 42,90 мільйони гривень. Про це повідомляє програма “Наші гроші“.

Читайте також: Поставки вугілля з Росії збільшилися втричі за місяць

Як зазначається, у звіті про укладення договору замовник не оприлюднив марки та ціни за кілограм. Відповідно до угоди, цьогоріч поставлять алюмінієвий прокат різного сортаменту вагою близько 88 724 кг.

Завод “Південмаш” входить до сфери управління Державного космічного агентства України.

З 2017 року “Південмаш” уклав із “Альфа-Металл” чотири угоди про постачання російського алюмінію на загальну суму 435 млн руб (315,10 млн грн.).

В описі закупівлі було зазначено, що алюміній потрібен для виготовлення заводом “Південмаш” основної конструкції першої ступені ракети-носія “Antares”, головним розробником якої є американська компанія “Northrop Grumman Innovation System” (колишня “Orbital Sciences Corporation”). Ракета призначена для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію.

За даними російського реєстру, засновниками фірми “ПЗ “Альфа-Металл” є Дмитро Борунов і Сергій Горячев, а директором – Дмитро Трищенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com