Українським авіакомпаніям заборонили польоти в Іран та Ірак: деталі

8.01.2020, 22:10
59156

Українським авіакомпанія заборонили літати в Іран й Ірак з 9 січня у зв’язку з катастрофою пасажирського літака МАУ в Тегерані. Про це в середу, 8 січня, повідомила прес-служба Украероруху. Раніше повідомлялося, що українським авіакомпаніям тимчасово заборонять літати тільки в Іран.

Читайте також: Дізнався про трагедію від журналістки: у Мережу потрапило фото чоловіка, який почув, що літак, де була його дружина, розбився

″Українські авіакомпанії повинні призупинити польоти в Іран й Ірак з початку доби 9 січня 2020 року до з’ясування причин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, який виконував рейс PS 752″,  – йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, таке рішення було прийнято Державною авіаційною службою.

В Украерорусі нагадали, що до цього часу Іран не видав заборону на польоти цивільних літаків міжнародних авіаліній в повітряному просторі країни.

″Закриття або обмеження використання повітряного простору тієї чи іншої країни – компетенція держави, під суверенітетом якої знаходиться це повітряний простір″, – зазначили у відомстві.

При цьому додали, що “авіаційна влада інших країн до цього часу не застерігала національних перевізників від польотів в цьому регіоні”, однак ″авіаційна влада країн світу вже переглядає рекомендації щодо польотів національних перевізників в Іран, Ірак, країни Перської та Оманської заток″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com