Українським фермерам виплатять по 10 тисяч гривень: хто та за що отримає гроші

6.12.2021, 20:00
106627

Програма підтримки розвитку фермерства та сільгоспкооперації передбачає компенсацію сільгоспвиробникам 90% вартості дорадчих послуг, але не більше 10 тис. грн.

Читайте також: Нові карантинні правила, що діють із понеділка, торкнуться невакцинованих українців – Ляшко

Як пише Agroportal.ua, про це на прес-конференції повідомив директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець.

“В Україні кожен фермер може витратити до 10 тис.грн за рахунок держави на отримання консультації радників”, – сказав корінець.

За його словами, фермер може звернутися за допомогою до сільськогосподарського радника, укласти з ним угоду про надання дорадчих послуг, заплатити за них і потім подати на компенсацію їх вартості від держави.

Так само новостворені сімейні фермерські господарства, які працюють до трьох років, можуть отримати одноразову виплату вартості дорадчих послуг у розмірі 36 тис.грн.

Держпідтримка аграріїв:

24 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання діяльності фермерських господарств, а 14 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав цей закон.

Згідно з документом, фермерським господарствам у перші три роки після створення надається допомога коштом держбюджету, зокрема через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. Також допомога може надаватися коштом місцевих бюджетів.

На фінансування агросектору у проекті бюджету на 2022 рік закладено 8 млрд гривень, тоді як у бюджеті на поточний рік видатки на цю сферу становлять 4 млрд грн.

У 2022 році в Україні продовжать працювати програми підтримки вітчизняних аграріїв, які діють у поточному році, такі як: часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, здешевлення кредитів для АПК, фінансова підтримка розвитку садівництва та виноградарства, субсидії для новостворених господарств та інші.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com