Українці можуть побачити найяскравіший зорепад року: де і коли дивитись

4.05.2020, 15:51
71400

Метеоритний дощ Эта-Аквариди в цьому році зможуть спостерігати і українці. Зорепад досягне свого піку в ніч з 6 на 7 травня. В цьому році через повний місяць людям будуть доступні тільки найбільші об’єкти. Коли і де українці зможуть побачити унікальне своєю красою природне явище, повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: Сьогодні українці зможуть побачити метеорний потік Леоніди

Майже весь місяць, до 28 травня буде діяти другий весняний зорепад. У ніч на7 травня настане максимум дії Травневих Акварид. Люди зможуть побачити до 50 падаючих зірок на годину.

Краще всього насолоджуватися зорепадом перед світанком.

“У далечині від міських вогнів можна буде побачити до 10-20 метеорів на годину в східній частині неба. Радіант його видно на сході низько над горизонтом, тому ми спостерігаємо менше половини від обіцяної інтенсивності. Єдиний позитивний момент – майже повний Місяць ближче до ранку буде вже заходити і не сильно зашкодить спостереженнями”, – розповів експерт.

Зазначимо, що зорепад Эта-Аквариди створений кометою Галлея. Назву йому дало сузір’я Водолій (Aquarius), де знаходиться радіант метеорного потоку. Швидкість метеорів може досягати 66 км/с.

Земля проходить через зону, сформовану залишками хвоста комети Галлея, двічі на рік – у жовтні (зорепад Оріоніди) і травні.

До Речі, 19 травня виповнюється 110 років з того моменту, як наша планета пройшла крізь хвіст комети.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com