Українці можуть поїхати в Європу на заробітки через Угорщину

23.04.2020, 15:51
70402

Угорщина надала для транзиту заробітчанам з України лише 4 години на добу, однак потрапити до Європи на роботу попри карантин все ж можна. Місцеві сайти вже роз’яснюють громадянам про нововведення запровадженні урядом Угорщини. Розповідаємо, за яких умов можна поїхати до Угорщини з України та, що для цього потрібно.

Читайте також: Невбивайте дітей: українка, яка заразила десятки людей коронавірусом, розплакалась, стала на коліна і звернулася до співвітчизників (відео)

Українці, які їдуть до Угорщини на роботу

Відповідно до пункту 2 розділу 4 постанови уряду Угорщини 81/2020 (IV.1), начальник Національної поліції в межах своєї компетенції вирішив, що для повернення громадянина України на роботу в Угорщину необхідно написати заяву на електронну адресу [email protected] та дочекатися відповіді.
Потім за наявності дозволу на перетин кордону, можна ініціювати перетин кордону.

До заявки слід прикріпити та надіслати на вказану вище адресу електронної пошти:

відскановане фото закордонного паспорта/посвідчення особи, адресну картку або, якщо такої немає, договір оренди чи про право власності;

місце та час перетину кордону, номерний знак та маршрут автомобіля або мікроавтобуса, придатного для перевезення максимально 9 осіб;

посвідчення з місця роботи, що підтверджує працевлаштованість громадянина України.

Заявники мають відповідати умовам в’їзду, передбаченим Шенгенським кодексом кордонів.

Крім того, обов’язковими є такі умови для в’їзду: медичне обстеження не має виявити підозри на зараження COVID-19, зареєстрована епідеміологічним органом особа дотримуватиметься терміну призначеного карантину та офіційної домашньої самоізоляції (14 днів).

Громадянин України не зможе залишати місце самоізоляції, вказане за адресою, протягом 14 днів. Правоохоронці перевірятимуть це кілька разів на день.

В’їзд на територію Угорщини дозволяється лише на автомобілі чи мікроавтобусі, придатному для перевезення максимум 9 осіб. Пасажири зобов’язані їхати до пункту призначення тільки за визначеним маршрутом та в транспортному засобі, на якому відбувся перетин кордону. Інакше проти них відкриють справу про правопорушення, що може призвести до заборони на в’їзд та проживання.

Транзитом через Угорщину

Українці можуть в’їхати до країни без подання заяви, лише у випадку виконання всіх вимог:

змоги підтвердити офіційними документами, що їх прийме країна призначення, транзитна країна, сусідня з Угорщиною;

країна призначення або транзитна країна, яка межує з Угорщиною, повідомить Угорщину, що надає можливість в’їзду або транзиту;

немає підозр на захворювання COVID-19;

заявник відповідає умовам в’їзду, передбаченим Кодексом про Шенгенські кордони.

Навіть відповідаючи всім вказаним умовам, не можна відхилятися від зазначеного транзитного маршруту.

Українським, румунським та сербським працівникам, які прямують до країн Західної Європи, дозволяється в’їжджати на територію Угорщини лише протягом встановленого часу.

Раніше Угорщина повідомила про часові обмеження для перетину кордону: в’їзд з України до Угорщини, запланований на період після 20 квітня 2020 року, може відбуватися від 16:00 до 20:00.

В’їзд на територію Угорщини дозволяється лише на автомобілі чи мікроавтобусі, придатному для перевезення максимум 9 осіб. На цих транспортних засобах наліплюють жовті попереджувальні знаки. Їхати до пункту призначення тільки за визначеним транзитним маршрутом та в транспортному засобі, на якому відбувся перетин кордону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com