Українці скаржаться у поліцію на опитування Зеленського

25.10.2020, 12:47
87406

У поліцію почали надходити заяви від українців про незаконність опитування президента Володимира Зеленського в день місцевих виборів. Про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко на брифінгу в неділю, 25 жовтня.

Читайте також: Зеленський разом з дружиною проголосували на місцевих виборах (фото, відео)

“До нас вже надійшло кілька заяв і повідомлень від наших громадян щодо цього проведення опитування”, – сказав Клименко, додавши, що заяви подані в поліцію у Волинській області та в Києві.

Крім того, на Подолі в Києві невідомі перевернули урну для опитування і розкидали листи. Поліція буде припиняти такі порушення, запевнив глава НПУ.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков стверджує, що проведення будь-яких опитувань біля виборчих дільниць після голосування не порушує закон, пише прес-служба МВС.

“Опитування поза виборчою дільницею – не порушує закон України, оскільки, не ідентифікує особу, оскільки це потрібно в бюлетені, не розкриває персональних даних. Крім того, громадяни за бажанням можуть брати або не брати участь в опитуваннях, це не є обов’язковим”, – сказав Аваков.

Проте проведення опитування має проходити за певними правилами, вважає міністр.

“Інтерв’юери повинні працювати поза виборчою дільницею і ні за кого не агітувати. Вони повинні опитувати громадян після того, як ті проголосують на виборах”, – підсумував міністр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com