“Українці з липовими документами”: Москаль розповів, як угорська влада забирає паспорти

4.10.2019, 13:13
45291

Колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів, що угорська влада в даний час змушена забирати назад паспорти, які роздавали мешканцям Закарпаття. За його словами часто громадянство отримували не етнічні угорці, а українці з липовими документами.

Читайте також: Угорщина ультимативно вимагає в України змінити мовну політику

Про це повідомляє “Obozrevatel”.

“Якщо хтось хоче паспорт цієї країни, то отримує направлення до університету, де дають сертифікат, що він пише, читає і вільно розмовляє угорською мовою. Друге – або бабуся, або мати були громадянами Угорщини.

Якщо довідку можна в архіві за хабар купити, що батьки жили в 1939-44 роках на території Закарпаття, то вивчити угорську, повірте мені, майже неможливо. Це треба робити з дитинства. Це найважча мова в Європі”, – зазначив він .

Він розповів, що дали можливість складати іспит на знання угорської мови головам сільських, селищних, міських рад, а також приймати від них присягу тощо. Проте, виявилося, що більше половини паспортів було видано тим, хто не є етнічними угорцями, не знають мови, проживають у Києві чи ще десь.

У зв’язку з цим паспорти почали відбирати назад.

“Сьогодні поліції дано вказівку – якщо людину зупиняють, вона показує угорський паспорт, але не говорить і не розуміє угорської мови – документ забирається”, – заявив Москаль.

“Зараз вони якщо одному дають, то 10-20 інших позбавляють. Судові процеси йдуть над тими главами сільських, селищних, міських рад, хто порушував угорське законодавство стосовно набуття громадянства”, – додав ексклава ОДА.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com