Українці за минулий рік купили та продали по $1 мільярду валюти онлайн

10.01.2020, 11:50
59341

Обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в минулому році були майже рівними − по 1 мільярду доларів США.

Читайте також: Курс валют на 10 січня: гривня знову падає

Як повідомляє УНІАН з посиланням на сторінку Національного банку України (НБУ) в мережі Facebook, з 7 лютого 2019 регулятор дозволив операції з купівлі валюти онлайн фізичними особами, що значно спростило життя українцям, усунувши необхідність йти в каси банків або вуличні обмінники для покупки валюти.

Разом з тим, в повідомленні наголошується, що це не призвело до ослаблення тиску на валютний ринок, оскільки близько 7% операцій готівкового ринку перейшли на платформи онлайн-банкінгу. У повідомленні наголошується, що Національний банк буде продовжувати валютну лібералізацію і надалі.

Зокрема, після імплементації закону про “спліт”, який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінансових послуг і розподіл її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк дозволить продавати валюту онлайн не тільки банкам, але і небанківським фінансовим установам, які перейдуть під нагляд НБУ з середини 2020 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com