Українців активно штрафують за порушення карантину

3.04.2020, 08:17
68428

За порушення режиму самоізоляції оштрафовані 130 громадян України, які повернулися з−за кордону. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє прес−служба МВС .

Читайте також: Кількість хворих та смертей від коронавірусу в Україні стрімко зростає

“За порушення режиму самоізоляції сьогодні вже оштрафовані 130 громадян з тих, хто повернувся з-за кордону і відмовився сидіти вдома 14 днів. Поліція буде вибірково контролювати, чи дотримуються особи, які повернулися з-за кордону, режим самоізоляції, оскільки тотальний контроль неможливий. Будемо дзвонити їм і нагадувати про вимогу перебувати вдома, будемо виїжджати з перевірками. Якщо людини не застанемо, складемо адміністративний протокол, а він потім сплатить штраф − 17 тисяч гривень “, − сказав Геращенко в інтерв’ю газеті” Факти “.

В цілому, за його словами, працівники правоохоронних органів вже склали понад три тисячі адмінпротоколів за порушення карантину.

Читайте також: У Сумах оштрафували чоловіка, який відмовився вдягати маску в магазині

“Нами вже складено більше трьох тисяч адмінпротоколів. Більшість − щодо власників кафе, ресторанів, торгово−розважальних центрів, які вчасно не закрили свої заклади”, − зазначив заступник міністра.

Він підкреслив, що карантин передбачає певні обмеження і накладає на громадян відповідальність за його порушення.

“У багатьох європейських країнах зараз взагалі заборонено на вулицю виходити довше, ніж на півгодини: вигуляти собаку або зайти в продуктовий магазин або аптеку. Тому, вибачте, але заходи, прийняті в Україні, і заходи в Іспанії і Італії, де потрібно мати спеціальний дозвіл на вихід з дому, просто непорівнянні “, − підкреслив Геращенко.

За його словами, зараз закрито 99% точок громадського харчування і торгівлі, не пов’язаних з продуктами, крім супермаркетів і аптек. Однак, не заборонена робота промислових підприємств, посівна кампанія. Але під забороною спортивні змагання, в яких беруть участь понад 10 осіб, не можна проводити громадські заходи, крім політичних, де збирається більше 10 осіб. Припинено діяльність всіх театрів і кінотеатрів, спортзалів і перукарень, шкіл і вузів.

Читайте також: Позбавлення волі і штраф: в Україні можуть карати на порушення карантину

Геращенко також поінформував, що на сьогоднішній день поліцейські, які контактують з громадянами, забезпечені засобами захисту.

“Зараз в Україні вже прибуло кілька літаків з Китаю, які доставили величезну кількість захисних масок, окулярів, комбінезонів. Їх отримала в тому числі і поліція. Крім того, МВС робило закупівлі по своїх каналах. Тому зараз можна сказати, що у нас є необхідний мінімальний запас “, − підкреслив Геращенко.

За його словами, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поставив задачу: до 10 квітня, коли почнеться пік епідемії (її розпал прогнозується на 15−25 квітня), забезпечити двотижневий запас захисту кожному поліцейському, який буде контактувати з людьми. Нині поліцейським, які патрулюють вулиці, видають маску, яка захищає органи дихання, поступово їх забезпечують також захисними окулярами. Тих працівників правоохоронних органів, які будуть виїжджати на затримання хворих, які порушують режим самоізоляції, забезпечуватимуть одноразовими костюмами біологічного захисту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegramта Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com