Позбавлення волі і штраф: в Україні можуть карати на порушення карантину

15.03.2020, 18:46
66530

У Міністерстві внутрішніх справ запропонували карати громадян за порушення карантину та розповсюдження коронавірусу COVID−19. Про це йдеться у законопроєкті “Про вненсення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо протидії поширенню небезпечних та особливо небезпечних інфекційних хвороб в Україні“.

Читайте також: В Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти

Так, за порушення санітарних норм, ухилення від обстеження і лікування чи приховування факту зараження на небезпечну хворобу тягне за собою покарання у вигляді штрафів.

Окрім цього, за зараження інших громадян небезпечною інфекцією передбачається арешт на строк до трьох місяців або обмеження волі до п’яти років. Крім цього, заарештувати громадян можуть за ухилення від лікування чи самовільне залишення місця карантину.

Читайте також: Вчимося на карантині: по телевізору будуть показувати уроки з 12 предметів

Також за приховування або перекручування відомостей щодо захворюваності інфекційними хворобами передбачається покарання у вигляді штрафу чи позбавлення волі.

Детальніше тут:

До слова, наразі цей законопроєкт ще не набув офіційності. За даними українських ЗМІ, швидше за все документ буде розглядати Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com