Українців найняли для провокацій в РФ: СБУ зірвала плани російських спецслужб

10.02.2022, 21:33
111168

Служба безпеки України (СБУ) зірвала операцію російських спецслужб. Вони найняли українських “тітушок” для провокацій на території Росії.

Читайте також: Україна готова тимчасово від’єднатися від енергосистем Росії та Білорусі – Міненергетики

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр СБУ.

За попередніми даними, російські спецслужби розробили план провокацій та диверсій, спрямованих проти власного населення на території Росії. Для цього було завербовано трьох жителів Київської області з кримінальних кіл. До їхніх завдань входило формування двох груп по п’ять осіб у кожній з подальшим відправленням до РФ.

Для виїзду з України їх мали забезпечити підробленими документами. Перша група мала виїхати до Росії найближчими днями. За участь у провокаціях на російській території кожному учаснику обіцяли 4 тисячі доларів.

“Куратори запевнили “тітушок”, що після того, як завдання буде виконано, їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання”, – уточнили в СБУ.

В українській спецслужбі зазначили, що провокації на російській території могли бути використані як чергова причина для виправдання подальшого тиску на Україну. Організатори та їх спільники одночасно були затримані у Києві та області.

Читайте також: У Білорусі почалися масштабні військові навчання з Росією

Затримані є тренерами у спортивних клубах контактних єдиноборств. Вони неодноразово залучалися проросійськими силами для проведення провокацій та замовних протестних акцій у різних регіонах України.

Зокрема, встановлено, що затримані організували у жовтні-грудні 2021 року акти вандалізму над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі, Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі.

Крім того, співробітники СБУ з’ясували, що один із затриманих створив так зване “силове крило”. До його складу увійшли члени спортивних товариств та представники криміналу. Група мала взяти участь у проплачених масових заворушеннях у центрі столиці наприкінці січня 2022 року. У їхнє завдання входило спровокувати бійки та заворушення.

У ході обшуків у підозрюваних вилучили вогнепальну зброю з патронами, копії закордонних паспортів учасників груп, яких мали відправити до Росії для здійснення провокацій.

Порушено кримінальну справу за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Слідство продовжується.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com