В Україні найближчими вихідними прогнозують нестійку погоду: захід засипатиме снігом, на решті території буде похмуро й здебільшого сухо.

Про це розповіла “Апострофу” синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

“Опади випадатимуть у більшості регіонів у вигляді снігу та мокрого снігу. Температура буде від 2 тепла до 4 градусів морозу вночі, а вдень близько 0 градусів, тому цей сніг буде мокрим і танутиме. Щоправда, з наступного тижня очікується суттєве зниження температури і більше снігових днів. У Карпатах температура буде стабільна: 3-8 градусів морозу і там сніговий покрив збережеться”, – розповіла вона.

Читайте також: Таких випадків – одиниці на увесь світ: у мешканця Львівщини виявивли рідкісне ускладнення коронавірусу

Синоптик також попередила про нову небезпеку, яка чекатиме на українців у неділю – суттєве посилення вітру. Це пов’язано з тим, що з північного заходу проходитиме потужний атмосферний фронт.

“Він пов’язаний із циклоном, який знаходиться на північному сході від території України, ось його фронтальна система і переміщатиметься, починаючи з північно-західних областей і протягом дня зміщуватиметься на північ. Це буде супроводжуватися поривами вітру 15-20 метрів за секунду, а в Карпатах може бути навіть 25-30 метрів за секунду”, – наголосила Птуха.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook