Українців попередили про спалах “Омікрону”, одразу після “Дельти”: коли буде COVID-зростання

21.12.2021, 16:30
107766

Штам “Омікрон” є в Україні потенційною загрозою початку зростання COVID-захворюваності в січні 2022 року. Очікується, що кількість випадків захворювання під час нового спалаху може бути більшою, аніж під час “Дельти”.

Читайте також: Вчені назвали новий нетиповий симптом “Омікрону”

Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганіченко 21 грудня.

За його словами, зараз в Україні на відміну від Європи спостерігається спад захворюваності на коронавірус. Однак, “Омікрон”-штам все ще залишається потенційною загрозою початку зростання захворюваності в січні 2022 року.

“В Україні вже шостий тиждень поспіль спостерігається спад захворюваності COVID-19. За тиждень кількість нових випадків зменшилася на 22%, рівень госпіталізацій – на 17%, смертність – на 24%. “Омікрон” залишається потенційною загрозою початку зростання захворюваності в січні 2022 року”, – сказав Ганіченко.

Водночас, він припускає, що завдяки тому, що вже багато українців вакциновані проти коронавірусу, новий спалах захворюваності може бути з меншими показниками. Йдеться про те, що кількість випадків зараження “Омікроном” може бути значно більше, аніж за “Дельти”, проте кількість госпіталізацій і смертності буде нижче.

“Потенційно за випадками ми можемо мати більші цифри, але з госпіталізаціями і смертністю, станом на сьогоднішній день, ми очікуємо менші цифри, ніж у поточній хвилі “Дельти”, з якої ми виходимо”, – пояснив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com