Українців усувають від роботи, нове жорстке правило набуло чинності: “відпустка” і лікарняні не оплачуються

8.11.2021, 10:00
104647

Українців, які не хочуть вакцинуватися, будуть усувати від роботи без збереження заробітної плати – жорстке правило вступило в дію вже з цього понеділка

До списку професій (співробітники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих держадміністрацій та їх структурних підрозділів), які повинні мати щеплення внесли, чиновників і співробітників освітніх установ. Освітня профспілка посилається на Кодекс законів про працю і просить відкласти цей крок на місяць, проте міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко все ж закликає вакцинуватися. Про це він заявив в ефірі ТСН.Тиждень.

За словами Ляшка, сьогодні в лікарнях і реанімаціях знаходиться маса невакцинованих людей, але при цьому в країні є можливість зробити щеплення всім, хто потребує.

Читайте також: Гармонія і щастя: топ-8 речей, які не варто робити у стосунках

З 8 листопада в рамках законодавства керівництво освітнього закладу має видати наказ, яким не усуваються на період карантину люди, хоча б з одним щепленням проти коронавірусу.

Підкреслимо, також вакцинуватися повинні держслужбовці, а Фонд соцстрахування (ФСС) не оплачуватиме їм лікарняні у разі хвороби.

Зазначимо, що у своє звернення, з приводу відкласти рішення про відсторонення невакцинованих співробітників, профспілка співробітників освіти і науки України направила до Кабміну, МОЗ та Міносвіти. Стверджується, що введення в дію такого правила з 8 листопада призведе до порушення ходу освітнього процесу, неможливості обслуговування котелень, харчоблоків, охорони будівель, неможливості заміни відсутніх педагогів та інше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com