Українцям готують штрафи за порушення комендантської години, обмежень продажу алкогольних напоїв

14.05.2022, 09:33
119611

У Верховній Раді зареєстровано проєкт змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення згідно з яким пропонується запровадити нові штрафи за умов дії воєнного стану.

Читайте також: Лідери європейських країн вже наступного місяця обговорять членство України в ЄС

Проєкт закону № 7356 передбачає:

Відповідальність за порушення обмежень щодо реалізації (відпустки) лікарських засобів під час дії воєнного стану. Штраф від 1700 гривень – до 5100 гривень з конфіскацією лікарських засобів та виторгу.

Адміністративну відповідальність за порушення встановлених обмежень щодо продажу алкогольних напоїв під час дії воєнного стану – штраф від 8500 до 17000 гривень.

Порушення комендантської години передбачає штраф від 170 до 340 гривень.

Порушення спеціального режиму світломаскування – штраф від 170 до 340 гривень.

Порушення комендантської години, що вчинено у межах прикордонної смуги (5 км від державного кордону) – штраф від 1700 до 3400 гривень.

В проєкті закону визначені процесуальні норми щодо визначення хто буде складати протоколи про адміністративні правопорушення (Національна поліція, Державна прикордонна служба України, органи місцевого самоврядування тощо) та щодо суб’єктів розгляду справ і винесення постанов.

Запропоновано наділити поліцейських та посадових осіб Державної прикордонної служби України, у випадку порушення громадянами комендантської години застосовувати до них заходи по адміністративному затриманню особи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com