Українцям на кредитну карту приходять великі суми: нова небезпечна афера

15.01.2021, 17:58
92991

Сьогодні злочинцям необов’язково лізти в чужу кишеню, щоб вкрасти гроші у людини. Часто навіть не доводиться викрадати дані її карти, досить знати лише її номер. І способи такого обману придумуються практично кожен день. Нещодавно з’явився ще один “розвод” від шахраїв по телефону, будьте обережні. Про це пише gsminfo.com.ua.

Читайте також:  Як аферисти наживаються на покупцях косметики: деталі схеми

Схема виглядає наступним чином. Шахрай телефонує своїй потенційній жертві на телефон, часто це жінка, і починає буквально плакати в трубку. Вона стверджує, що випадково перевела не на ту карту певну суму грошей, і питає, чи прийшло повідомлення про надходження. Але ніякого повідомлення немає. Тоді людина на тому кінці дроту зображує сильну стурбованість і може навіть сказати, що підозрює, ніби вам прийшли гроші, але ви не хочете їх повертати.

Повідомлення про надходження коштів приходить прямо під час телефонної розмови. І це дійсно повідомлення від банку, гроші дійсно прийшли. Тоді шахрай буквально благає вас повернути гроші назад. Більшість людей погоджуються це зробити під тиском людини, яка явно важко переживає втрату значної суми.

Але в цей момент шахраї починають просити повернути кошти не на ту картку, з якої вони були відправлені, а на нібито карту людини, якій вони спочатку призначалися. Здавалося б, нічого дивного в цьому немає, людина просто хоче уникнути проведення зайвих операцій.

Але, насправді, якщо ви погодитеся так зробити, то автоматично станете співучасником злочину. Справа в тому, що це схема з відмивання викрадених грошових коштів. Шахраї дурять іншу людину і виводять з її карти грошові кошти на вашу. Після цього вони в телефонній розмові просять вас перевести гроші на інший рахунок, який вже належить їм. Таким чином, при зверненні в поліцію, картою шахрая буде рахуватися ваша картка, а справжніх злочинців стане складніше знайти.

Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, ні в якому разі не можна переказувати кошти на продиктований номер карти. Також не варто залишати ці гроші собі, адже проблеми з законом будуть неминучі. Наймудрішим рішенням буде зателефонувати в банк і попросити оператора скасувати операцію з надходження коштів на ваш рахунок. Тоді гроші просто повернутися на той рахунок, з якого спочатку були відправлені, тобто, назад жертві шахраїв.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com