Українцям радять купувати пульсоксиметри,- МОЗ

2.11.2020, 17:11
88075

У МОЗ порадили українцям не купувати медикаменти про запас, а якщо є можливість – купити пульсоксиметр і стежити за своїм здоров’ям. Про це під час брифінгу в понеділок, 2 листопада, сказала заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микічак.

Читайте також: У МОЗ назвали регіони, де зафіксовано найбільше хворих на COVID-19

“Ми просимо не панікувати. Ми просимо бути вдумлими. Ми просимо не вимітати аптеки, наші аптечні установи, не викупляти всі ті препарати, які не несуть ніякої лікувальної дії … якщо у Вас є додаткова копійка для того, щоб купити такі медикаменти про запас, – то краще купити для себе, для дому пульсоксиметр, який був би на рівні з апаратом для вимірювання тиску чи термометром в сім’ї. Сьогодні це важливо. Цим Ви підтримаєте і полегшите роботу сімейних лікарів, контролюючи особисто своє здоров’я”, – сказала Микічак.

Вона також закликала не користуватися неперевіреними рекомендаціями і ні в якому разі не призначати собі медикаменти, особливо імунопротектори, імуномодулятори, антибіотики.

Довідка. Пульсоксиметр – апарат для вимірювання рівня насиченості крові киснем. Він може допомогти зафіксувати момент, коли через ускладнення COVID-19 у хворого виникає киснева недостатність.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com