Українцям рекомендують вакцинуватися від пневмококової інфекції

29.05.2020, 14:53
73933

Станом на 1 травня 2020 року в Україні від пневмококової інфекції вакцинувалися 1 135 людей. Людям рекомендують вакцинуватися від цієї інфекції, адже вона провокує розвиток бактеріальних пневмоній, що під час пандемії коронавірусу є критичним фактором. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Центру громадського здоров’я України.

Читайте також: У МОЗ заявили, що до другої хвилі коронавірусу розроблять нову стратегію боротьби

“Станом на 1 травня 2020 року в Україні від пневмококової інфекції вакцинувалися 1 135 людей. Повторно імунізувалися – 552 особи. Людям віком від 65 років або з хронічними захворюваннями рекомендовано вакцинуватися від пневмококової інфекції. Саме ця інфекція провокує розвиток бактеріальних пневмоній, що під час пандемії COVID-19 є критичним фактором”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щороку у світі реєструють 1,6 млн летальних випадків внаслідок пневмококових захворювань.

“Пневмококова інфекція передається від людини до людини повітряно-краплинним шляхом. Пневмокок є збудником інвазійних і неінвазійних захворювань: бактеріємії, сепсису, менінгіту, пневмонії, бронхіту, гострого середнього отиту. Захиститися від захворювання можна завдяки вакцинації. В Україні щеплення проти пневмококових захворювань відноситься до рекомендованих. Це означає, що вакцину можна придбати за власний кошт”, – зазначили у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com