Українцям у Польщі надаватимуть дешеве комунальне житло

7.07.2022, 17:00
123443

Уряд Польщі готує проєкт міжвідомчої стратегії, який передбачає забезпечення українців недорогим комунальним житлом.

Читайте також: Борис Джонсон повідомив про чергову військову допомогу Україні на 100 млн фунтів

Проєкт міжвідомчої стратегії має сприяти інтеграції українців, які вимушено виїхали до Польщі через війну, розпочату Росією на чолі з диктатором Володимиром Путіним.

Про це розповіла міністерка соціальної інтеграції Агнєшка Щігай, пoвідoмляє bankier.pl.

Щігай зазначила, що настав момент, коли біженці з України “почнуть ставати більш незалежними”. Щоб це стало можливим, треба допомогти їм знайти роботу, а також якомога дешевше житло.

За її словами,  більшість біженців перебувають у великих містах, а там більше немає варіантів дешевого житла. Отже, на її думку, достатньо “трохи облаштувати під можливість проживання” покинуті приміщення, які розташовані в невеликих населених пунктах і перебувають в приватних руках. 

Щігай пояснила, що кожна гміна знає, що на її території є багато таких покинутих приміщень. Отже, роль місцевої влади – шукати можливості та спілкуватися з їхніми власниками, а завдання уряду – допомагати фінансово в облаштуванні порожніх наразі об’єктів для проживання людей.

Згідно з ідеєю, такі приміщення переходили б в оренду до місцевої влади на кілька років й та могла б здавати їх за помірну плату на тривалий термін біженцям з України.

Розробка стратегії наразі перебуває на стадії консультацій зі спільнотою громадських організацій та органами місцевого самоврядування. Після цього її представлять широкій громадськості.

Щігай зазначила, що настав момент, коли біженці з України “почнуть ставати більш незалежними”. Щоб це стало можливим, треба допомогти їм знайти роботу, а також якомога дешевше житло.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com