Україну було позбавлено місць у комітетах ПАРЄ через зміну правил

21.01.2019, 19:14
8436

Зміна правил формування комітетів у Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи призвела до того, що українці втратили місця у регламентному комітеті, який розглядає питання санкцій над Росією та можливе повернення РФ до асамблеї.

Відповідне рішення було прийняте у Страсбурзі у понеділок, 21 січня, повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Росія хоче вийти із Ради Європи

За рішенням керівного органу ПАРЄ, у регламентному комітеті та комітеті з питань обранні суддів ЄСПЛ не може бути більше двох представників кожної з держав-членів. Досі політичні групи пропонували і формували цей комітет. Він є доволі важливим, адже займається питаннями зняття чи послаблення санкцій з РФ та її поверненням до асамблеї. Володимир Ар’єв, Владислав Голуб, Юлія Льовочкіна та Сергій Кіраль (перший заступник голови комітету) були членами комісії. Володимир Ар’єв повідомляє: “Було вирішено просто обнулити список, зараз у нас нуль місць у регламентному комітеті, і групи мають висувати нових кандидатів”. У комітеті вибору суддів ЄСПЛ також пертурбації: там було також чотири депутати від України. Ар’єв також зазначив, що це дрібна помста Україні.

Нагадаємо, що через порушення принципів ЄС Росію усунули з ПАРЄ у 2014-2015. Починаючи з 2016 року, вона більше не бере участь у роботі асамблеї.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com