Україну чекає п’ятий та шосий пік коронавірусу, – епідеміолог

7.05.2021, 17:06
96756

Восени 2021 року українців чекає п’ятий та шостий пік коронавірусу (COVID-19), тому потрібно прискорити вакцинацію.

Читайте також: Названо ще одну можливу ознаку коронавірусу

Про це в ефірі “Україна 24” розповів глава національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін. Він зазначив, що в країні немає хвиль хвороби, просто вона пікова.

“У нас пройшов третій пік. Звичайно, у нас буде не тільки четвертий, але і п’ятий, шостий пік, тому що Україна вже показала, що ми не вміємо і не хочемо виконувати програму інфекційної безпеки. Ми не хочемо чесно виконувати рекомендації міжнародних інституцій або МОЗ”, – пояснив він.

З його слів, українцям потрібна вакцинопрофілактика. Завдяки їй можна знизити рівень захворюваності та смертності.

Також Александрін додав, що він не вірить прогнозам МОЗ вакцинувати більшу частину дорослого населення до Дня Незалежності України. Водночас він сказав, що в країні вакцина є в наявності.

“Але з тим планом МОЗ по першій і другій групі вакцинації дуже погано набираються люди. Медики фізично не можуть шукати цих людей і насильно приводити в вакцинні пункти. Тому потрібно поміняти політику. Вакцинація повинна бути доступною. Не потрібно людині йти в медустанови, вистоювати там чергу і піддаватися ризику. Потрібно створювати умови, щоб вакцинація була доступною”, – резюмував Александрін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com