Україну накриє новий циклон

29.01.2021, 15:19
93807

Січень-2021 в Україні закінчиться опадами, ожеледицею, рвучким вітром і температурними стрибками. Погоду визначатимуть циклони й атмосферні фронти, які нині спостерігаються над всією Європою.

Таким прогнозом на вихідні 30-31 січня поділилася народна синоптикиня Наталія Діденко у Facebook. Зі свого боку рятувальники попередили про небезпечні метеоявища цими днями й на початку лютого.

Так, у суботу й неділю всюди періодично йтиме сніг, на сході, півдні й Дніпропетровщині – дощ або мокрий сніг. Правда, вдень 31 січня прогнозують тимчасову паузу в опадах у більшості регіонів.

Температура повітря у вихідні обіцяє бути непостійною. Наприклад, уночі вдарять помірні морози до -3… -9 градусів, а вдень очікується на рівні -3… +3. На сході, півдні й у Дніпрі з районами потеплішає вдень до +3… +7.

Погода в Києві 30-31 січня буде вологою, тільки вдень у неділю опади малоймовірні. На дорогах спостерігатиметься ожеледиця. У нічні години поморозить до -5… -8, вдень очікується 0… -3 градуси.

“Вітер буде рвучким, закутуйте шию. Лютий в Україні розпочнеться візитом чергового циклону з Італії-Балкан”, – попередила Діденко.

З таким же попередженням про небезпечні метеорологічні явища в кінці січня та на початку лютого виступили й рятувальники:

30-31 січня на дорогах України, крім південно-східної частини, буде ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий);

у понеділок, 1 лютого, в більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см);

вдень 1 лютого в Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг із переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с;

на дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

“Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг”, – інформують у ДСНС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com