Україну почне присипати снігом у листопаді, але на Новий рік можливі “сюрпризи”: синоптики дали прогноз

24.11.2021, 17:49
105692

Уже найближчим часом низку регіонів України почне засипати снігом, на них налетить шквальний вітер, де-не-де з’явиться ожеледь

А от серйозних морозів українцям варто чекати вже на січневі свята.

Як розповіла в інтерв’ю “Апостроф” синоптикиня Гідрометцентру Наталія Птуха, через північно-східний холодний фронт – на території майже всієї країни зафіксовано мінусові температури. І якщо минулого тижня сніг випав у Львівській, Закарпатській, Сумській та ще кількох областях, то цього тижня зима прийде й до інших регіонів країни.

Як зазначила фахівчиня, окрім снігу, мінусових температур, на українців також чекає і ожеледь.

У той же час, за її словами, таке зниження температур буде тимчасовим, а мокрий сніг – нетривалим. А вже у середу до країни знову прийде плюсова температура.

“Тому сніг швидко танутиме”, – розповіла синоптикиня Гідрометцентру Наталія Птуха.

Говорячи про те, яким буде останній тиждень листопада, експертка спрогнозувала, що найближчими днями хвиля опадів накриє північні, західні та частину центральних областей. Сніг чергуватиметься з дощем, що призведе до ожеледиці. Найбільш відчутно температури знизяться у північно-східних регіонах, там уночі прогнозують до 9 градусів морозу.

“Останній тиждень осені перед зимою буде різноманітним. У вівторок і середу саме зима про себе нагадуватиме”, – зазначила Наталя Птуха.

Метеорологиня зазначила, що грудень буде трохи теплішим за звичайний. Середньомісячна температура може перевищити норму приблизно на 1,5 градуса. Великої кількості опадів не прогнозують.

Читайте також: Зірки зіпсують відносини: яким знакам Зодіаку 2022 року загрожує розлука

Забігаючи наперед, завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазіноваповідомла, що по-справжньому зимова погода в Україну прийде в січні. Фахівчиня вважає, що саме цей місяць стане найхолоднішим в Україні за всю зиму. Вона не відкидає, що в цей час температура повітря опуститься до -20 градусів.

“Січень мені не подобається. У січні ми очікуємо найнижчих температур за всю зиму. Хвиля холоду зміщується на свята. Вона триватиме більш як тиждень”, – попередила вчена.

Водночас вона зазначила, що очікувати снігу на свята не варто. Той прийде до України в лютому, але довго лежати не стане.

“Через коливання температур великого стійкого сніжного покриву не буде”, – уточнила синоптикиня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com