“Укроборонпром” працюватиме за новими стандартами

1.04.2019, 14:12
18998

Державний концерн “Укроборонпром” визначив підхід до модернізації системи стандартизації в сфері ОПК.

Читайте також: Розкрадання в “оборонці”: правоохоронні органи “зливали” усі справи (відео)

Про таке рішення повідомляє прес-служба концерну.

“ДК “Укроборонпром” за участю відповідних структурних підрозділів Мінекономрозвитку і торгівлі, Міноборони та ДП “Український науково-дослідний та навчальний центр із проблем стандартизації, сертифікації та якості” визначив практичні дії щодо модернізації існуючої системи стандартизації у сфері оборонно-промислового комплексу й оновлення фонду стандартів у сфері ОПК”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система стандартизації в оборонній сфері, яка діє зараз, базується на стандартах ДЕСТ, що були прийняті ще 30-40 років тому. Такі стандарти вже давно не відповідають сучасному рівню вимог, які висувають до систем озброєння, технічної бази їхнього виробництва та створюють ризики виникнення перешкод у можливих спільних оборонних проектах із країнами ЄС та НАТО.

У прес-службі наголошують, що через розбіжності у ДЕСТ із міжнародними й європейськими стандартами, необхідно проводити ресертифікацію імпортної оборонної продукції, яку закуповують для потреб оборони.

У концерні також повідомили, що днями відбулася нарада, де визначилися з кроками з модернізації застарілої системи стандартизації у сфері ОПК.

“У відповідності до неї, до 2022 року буде проведено перехід до єдиної системи, яка відповідатиме стандарту світового рівня. Водночас у складі Концерну передбачається визначити ключові підприємства з питань стандартизації та створення системи корпоративних стандартів за дивізіонним принципом, враховуючі досвід впровадження корпоративних стандартів у дивізіоні авіабудування. Крім того, буде створена інформаційна база даних зі стандартизації, яка буде перебувати у вільному доступі для підприємств Концерну”, — повідомляють в прес-службі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com