Ультраправі будуть протестувати проти прайду в Києві

16.06.2019, 20:50
29435

Напередодні Маршу рівності, запланованого на 23 червня в Києві, члени українських ультраправих і анти-ЛГБТ-груп Традиція і порядок, Катехон, Братство та інші готують акції протесту проти прайду, повідомляє ″Bellingcat Monitoring Project″.

Читайте також:  У Києві відбудеться марш рівності КиївПрайд 2019

З цією метою противники ЛГБТ створили в Telegram групу Протидія ЛГБТ. Сотнями її учасників є користувачі з яскраво вираженою неонацистською позицією, стверджують журналісти.

″Члени групи – 463 користувачів – мають явні ультраправі, неонацистські імена″, – підкреслюють у Bellingcat Monitoring Project.

На 18 червня учасники групи анонсували проведення акції протесту перед Адміністрацією президента України. Серед інших їхніх вимог – ″запобігання подальшим провокаціям із боку представників ЛГБТ, спрямованих на поглиблення конфліктів у суспільстві″.

″На мітингу планують виступити ідеолог Азова Едуард Юрченко, який заснував нову анти-ЛГБТ-групу Орден, і Юрій Ноєвой (депутат Київської обласної ради від ВО Свобода й активний учасник безлічі акцій проти ЛГБТ і феміністських рухів).

Інформація про групу поширюється на інших ультраправих Telegram-каналах, таких як AVTONOM.NS – неонацистський канал, який поширює інформацію про насильство стосовно ЛГБТ, циган та расистів.

Одним з учасників групи також є член ультраправої організації C14 Сергій Мазур, який ″минулого року хвалився у Facebook про напад C14 на табір ромів у Києві″, відзначає Bellingcat.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com