Уряд анонсував запровадження накопичувальної пенсійної системи: як це буде працювати

25.09.2020, 15:10
85056

З наступного року в Україні планують розпочати запроваджувати накопичувальну пенсійну систему.

Читайте також: В Україні з 1 жовтня зростуть тарифи на комуналку: скільки тепер доведеться платити українцям

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час відвідання НУ “Львівська політехніка”, повідомляє Укрінформ.

“Кожен з нас має подбати про свою пенсію, напевне, з молодого віку, і ми плануємо запроваджувати накопичувальну пенсійну систему вже з наступного року. Тобто кожен з вас зможе накопичувати собі на пенсію і буде мати якусь невелику пенсію соціальну, як в розвинених кранах, які дає держава, і далі мати вже свої кошти такими, якими ви їх собі накопичите”, – сказав Шмигаль.

За його словами, поки що молодь про це не замислюється, бо вважає, що старість ще далеко, але час плине швидко, тому про це нині думає влада.

Прем’єр зазначив, що веде свій список злочинів проти держави і відсутність накопичувальної пенсійної системи відносить саме до таких злочинів.

Очільниця Міністерства соцполітики Марина Лазебна в ефірі Українського радіо розповіла, як працюватиме накопичувальна система.

“Ми пропонуємо збалансувати солідарну систему накопичувальним рівнем. Це коли в тебе є твій власний накопичувальний рахунок, на який щомісяця ти і твій роботодавець сплачуєте внески. Наприклад, ми порахували по 2 внески в перший рік – 2% внески з моєї зарплати і 2% за мене заплатить мій роботодавець. Я можу в щоденному режимі бачити ці кошти, які мають вкладатися, працювати як довгий інвестиційний ресурс”, – сказала Лазебна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com