Уряд дав “зелене світло” роботі нової податкової служби

21.08.2019, 15:12
38271

Кабінет міністрів України схвалив розпорядження, згідно з яким поклав повноваження й виконання функції адміністрування податків з Державної фіскальної служби (ДФС) на новостворену Державну податкову службу (ДПС), тим самим давши старт роботі новому відомству. Про це повідомляє УНІАН.

Читайте також: Податкова амністія: Олександр Данилюк розповів деталі

Відповідне рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду і вступить в силу з моменту опублікування документа. За його словами, ухвалення розпорядження стало можливим після виконання всіх заходів із створення нової служби, зокрема, проведення державної реєстрації, затвердження структури, штатного розпису апарату і кошторису, переведення з ДФС в ДПС 30% працівників на рівні центрального апарату й територіальних органів.

“Ми пройшли нелегкий шлях бюрократичних процедур і узгоджень. Важливо, що нам вдалося зробити цей перехідний, турбулентний період передачі повноважень максимально непомітним і безболісним для бізнесу і, сподіваюся, подальша щоденна робота нової податкової буде так само непомітною для сумлінних платників податків”, – повідомив голова Податкової служби Сергій Верланов.

Голова Податкової служби також додав, що Державна фіскальна служба припинить свою роботу після повноцінного запуску нової Митної служби, для чого також на рівні уряду необхідно передати митні функції від ДФС в Митну службу.

“Моє завдання як керівника – змінити ставлення податкової системи до підприємців, щоб кожен бачив у новій ДПС партнера і помічника. Для цього Податкова повинна стати відкритою службою, яка чує, розуміє і захищає інтереси чесного бізнесу. Повинна стати місцем, де надаються послуги, де спонукають людей займатися підприємництвом і роблять цей процес легким і доступним”, – додав Верланов.

У свою чергу, на сторінці Міністерства фінансів у мережі Facebook з посиланням на керівника міністерства Оксану Маркарову відзначили, що реорганізація Фіскальної служби дасть змогу створити нові податкову й митну служби європейського зразка. “Ми успішно провели половину робіт з розділення ДФС, що разом з глибоким реформуванням обох нових служб є одним з пріоритетів Мінфіну. Сподіваюся, що найближчим часом ми так само ефективно пройдемо етап відділення Державної митної служби, після чого обидві структури почнуть виконувати свої функції відповідно до їх стратегій, активно залучати професійних людей через прозорі конкурси, в результаті чого ми отримаємо податкову і митницю європейського зразка”, – наводяться в повідомленні слова Маркарової.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com