Уряд Польщі планує запровадити податкові пільги для заробітчан: що це означає для українських робітників

31.08.2021, 18:18
99942

Польський уряд готує масштабні податкові пільги для українських трудових мігрантів і підприємців.

Читайте також: Негода в Україні залишила без світла 229 населених пунктів

Про це повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування “Gremi Personal”.

Зазначається, що йдеться про урядову програму “Польський Лад”, яка передбачає, що заробітчани, серед яких велика частина українців, у перший рік після переїзду до Польщі будуть платити в два рази менше податків, ніж самі польські громадяни. Протягом наступних трьох років вони зможуть відняти 50% від податку, сплаченого за попередній рік.

“Тобто іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки. Таким чином Польща хоче затримати у себе, зокрема, і громадян України на більш тривалий термін. Податкова пільга також буде охоплювати мігрантів, які вперше приїдуть до Польщі. Вони також зможуть протягом чотирьох років платити податки на пільгових умовах”, – пояснюють у “Gremi Personal”.

Більше того, Мінфін Польщі заявляє, що протягом чотирьох років держбюджет буде фінансувати цим людям внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.

“Проєктом зможуть скористатися як поляки, які живуть за кордоном і планують повернення на Батьківщину, так і іноземці. Це чергова, але не остання спроба привернути як працівників, так і підприємців з інших країн до інвестування і сплати податків у Польщі. За останні роки до Польщі приїхала рекордна кількість мігрантів, які вже внесли мільярди злотих внесків в ZUS (Управління соціального страхування Польщі). Велика частина з них – це українці”, – пояснює суть проєкту “Польський лад” власник компанії з міжнародного працевлаштування “Gremi Personal” Євген Кириченко.

Він також додає, що ця програма в якійсь мірі може поліпшити демографічну ситуацію, але не виправити несприятливі тенденції, пов’язані зі старінням суспільства. Щоб іноземці подолали негативні тенденції, то до 2028 року їх має бути понад 6 мільйонів. Таким чином, говорить Євген Кириченко, у найближчі роки уряд Польщі буде тільки збільшувати такі програми залучення трудових мігрантів з країн Східної Європи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com