Уряд повідомив перші результати програми кредитування малого бізнесу

17.02.2020, 21:46
63608

За перші 2 тижні дії програми “Доступні кредити 5−7−9%” було видано кредитів на суму 27,1 млн гривень, ще 2500 заявок знаходяться на розгляді у банках.  Про це повідомив прем’єр−міністр Олексій Гончарук у телеграмі.

Читайте також: Зеленський зняв відеоролик про доступні кредити (відео)

Він прогнозує, що дія програми “Доступні кредити 5−7−9%” прискориться, бо до неї мають долучитися ще 11 комерційних банків. Крім того, уряд розробив окремий механізм для підприємців, які не мають застави для отримання кредиту − кредитні гарантії, банк замінить заставу спеціальним фінансовим інструментом.

Також цього тижня розпочнеться всеукраїнський навчальний тур для підприємців, які захочуть пройти комплексне безкоштовне навчання з підвищення своїх бізнес−компетенцій. Це сприятиме зменшенню кількості відмов у кредиті через низький рівень підготовки здобувачів.

Читайте також: Милованов завив, що аграріям будуть доступні кредити на землю під 3-5% річних

Нагадаємо, два державних банки “Ощадбанк” та “Приватбанк” 31 січня підписали угоди з Фондом розвитку підприємництва щодо участі у держпрограмі підтримки малого бізнесу “Доступні кредити 5−7−9%”.

Програма кредитування, ініційована президентом України Володимиром Зеленським, передбачає підтримку малого та середнього бізнесу зі зниженим розміром відсоткової ставки 5%, 7% або 9% за кредитами до 1,5 млн грн на 5 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com