Уряд виплачуватиме нову матеріальну допомогу багатодітним сім’ям

13.03.2019, 14:31
16214

Уряд прийняв рішення з квітня цього року збільшити соціальні виплати для багатодітних сімей. Тепер одна дитина отримуватиме 1626 грн.

Читайте також: Родина фіналіста “Голос. Діти” записала відеозвернення до Президента України

Кабмін ухвалив рішення з 1 квітня впровадити додаткове фінансування багатодітних сімей в Україні. Допомога на кожну дитину становитиме 1626 грн та буде поступово збільшуватись. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 13 березня, інформує ТСН.

Андрій Рева, Міністр соціальної політики, заявив, що уряд таким чином збирається реалізувати ініціативу президента Петра Порошенка про допомогу дітям у багатодітних сім’ях. За словами Реви, виплати проводитимуться на кожну дитину віком до 6 років “з метою поліпшення матеріального становища, створення належних умов”.

“Кожна багатодітна сім`я отримає на третю, четверту, п`яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму”, – сказав міністр та додав, що від 1 квітня допомога на кожну дитину становитиме 1626 грн на місяць, від 1 липня – 1699 грн, від 1 грудня – 1779 грн.

На реалізацію цієї ініціативи до кінця року потрібно буде спрямувати 2,4 млрд грн, повідомив Рева.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував зафіксувати вже з 1 квітня розмір допомоги в 1700 грн на кожну дитину і не змінювати його до кінця року. Його пропозицію було підтримано.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com