Ушаков повідомив дату зустрічі радників лідерів “нормандської четвірки”

31.08.2019, 17:38
39802

2 вересня відбудеться зустріч радників лідерів “нормандської четвірки”, повідомив 30 серпня помічник президента Росії Юрій Ушаков. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: У Кремлі хочуть запросити Зеленського до Москви

Ушаков розповів: “Ця інформація офіційно підтверджена: 2 вересня в Берліні відбудеться черговий раунд консультацій за участі дипломатичних радників. Від нас – Сурков“.

Останніми тижнями точаться розмови про те, що після тривалої перерви може вже ближчим часом відбутися новий саміт у “нормандському” форматі, з участю керівників України, Франції, Німеччини і Росії. Із закликами провести такий саміт виступає президент України Володимир Зеленський. Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великої Британії і США, але ця пропозиція наразі не знайшла підтримки.

26 серпня президент Франції Емманюел Макрон заявив, що наступні переговори у “нормандському форматі” відбудуться у вересні, однак дати не назвав.

Президент Росії Володимир Путін, зі свого боку, вже заявляв, що може зустрітися з українським керівником тільки за умови, зокрема, прямих переговорів Києва з ватажками підтримуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угруповань “ДНР” і “ЛНР”, що визнані в Україні терористичними. Дотепер офіційний Київ відкидає таку можливість.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com